Sayfalar

9 Şubat 2009 Pazartesi

Takıldım Ben Buna

Alışveriş merkezinin dış cephesinde boydan boya yazılı gördüm dün eski ama bir o kadar da meşhur bir aşk şarkısının sözlerini, yaklaşmakta olan Sevdim Seni O Halde Hediye Al Bana Günü’ne atfen, “Sevdim Seni Bir Kere... Başkasını Sevemem”... 

Alışveriş patlamasına neden olmuş mudur bilemem ama önünden geçen pek çok insana şarkının devamını söyletmiş olsa gerek içinden. Söyleyen söyleye dursun şarkıyı, isterse dalıp gitsin aşkın dibine, bende başka düşünceler hasıl ve dahi kafamı kurcalar oldu bu cümleyi görünce. 

Huyum kurusun kelimelere takıntılı insanım. Kimi zaman epistomolojik kökenine takarım, kimi zaman kullanıldığı yere, zamana. Burada da takılıp kaldım işte o iki kelimeye. Şarkı özünde birinin bir başkasına çok büyük aşkını anlatıyor. Öyle çok aşık ki “deli diyorlar ona” ama “o nedensiz de sevmeye” devam ediyor, hatta “küçük bir an için ömür bile” veriyor. Buraya kadar her şey iyi hoş da, kardeşim şarkıya adını da veren satırdaki o “bir kere” ne demek oluyor? Bilinç altındaki açılımı, “sevmiş bulundum bir kere seni, n'apalım katlanacağız, başkası da bundan sonra bize haram, seninle takılmaya devam” olabilir mi? 

Aşkın daha ilk cümlesi gizli bir pişmanlık barındırıyorsa içinde "Aşk asla pişman olmamaktır" (*) diyerek bizleri geçmişte göz yaşlarına boğan Ryan O'Neil buna şimdi ne demeli?

(*) : Love Story (1970) - http://www.imdb.com/title/tt0066011/



2 yorum:

  1. O aslında koca bir yanılsama kendini bir yalanla olunmaz yaralara bağlama yani bir kere sevebilir bir tek onu sevebilir gibi gelir ya insana her seferinde bu şarkıyı yazan o ona kadar ilk defa sevmiş belli. Sanmış ki sevdim onu bir kere ve başkasını sevemez artık bu ömrümde...Ne içli bir durumdur ki aşk, her seferinde aynı yanılsamayı yaşatır.

    YanıtlaSil
  2. Aşk böcüüm benim... Nasıl da ciddiye alırmış bak konu aşk olunca :))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)