Sayfalar

5 Şubat 2009 Perşembe

Ütüle(me)mek ve Anı Kutusundan Saçılanlar

Yazar ütü yapmaktan da ütüsüz her türlü tekstil ürününden de nefret eder. Bu ikilem karnına sancılar saplanmasına neden olsa da ikinci seçenek nefret listesinde bir üst sırada yer aldığından ütü yapmak er ya da geç kaçınılmaz olacaktır. 

Ütü yapmak kaçınılmazsa eğer nereye kadar erteleyebiliriz, ertelerken ne gibi işlerle kendimizi meşgul sınıfına sokabiliriz? Her türlü mantıklı sayılabilecek bahaneyi bugüne kadar tüketmişsek eğer saçmalama sınırını nereye kadar zorlayabiliriz? 

Mesela anı kutusunu boşaltıp, maziye dalıp gitmek, bu arada ütüleri unutuvermek (!) ne kadar geçerli bir bahane olur sormak isterim sizlere. Ben ütü masasını açacaktım aslında ama o anda ne olduysa oldu anı kutumun kapağını açıvermişim. Yoksaaa bugün o ütülerin hepsinin canına okurdum ben. 

Kutu da ne kutuymuş ama. Neler saçıldı içinden neler... Lise ve üniversite yıllarından ufak ufak notlar, dostlarla karşılıklı yazışmalar atışmalar, meşhur ders komedisi şiirlerim, öğrenci yurdundan dolap üstü notları, okul yıllığı sayfasına sığmayan yazılar ve hatta 18. yaşıma hitaben yazdığım bir mektup... 

Büyümek hiç de güzel birşey değil demişim. Büyümesem, biraz daha bu yaşta takılsam, büyüdükçe sorumlulukların artıyor diye de eklemişim. Sorumluluk, sorumluluk... Bu kelime bişiy hatırlattı sanki bana. Sanki yapılması gereken bir işim vardı benim... Neyse hatırlayamadım şimdi. 

Hele biraz daha kurcalayayım şu kutuyu ben bu arada belki hatırlarım. Her şey bir yana da ben bu üniversiteden nasıl olmuş da mezun olmuşum ki a dostlar! Bütün okul hayatım boyunca UYUMUŞUM ben farkında değilim. Kanıtı da dolap üstü notlarda saklı:

"..... Yarın okulda görüşürüz. Nefis uyuyorsun!"
Evren
"Uyuyordun, uyandırmak istemedim..."
Zeliha
"Ben 13.00'da geldim. Çok güzel uyuyordun..."
Elço

Sırf not bırakmayla kalsa yine iyi. Uyurken çektiği fotoğrafımla Fotoğraf dersi bitirme projesi ödevi veren bir oda arkadaşım bile var. Anlayın yani o kadar uyumuşum!
Anı kutusu değil Pandora'nın Kutusu mübarek. Açtıkça bir şeyler çıkıyor çıkmasına ama ben onu şimdilik kapayıp yerine kaldırıyorum. 

Bir sonraki ütü gününe kadar :))


4 yorum:

  1. Sevgilim şaşkınım;

    Güzel yazmışsın da, yazdıkların yarın ütülü gömlek giymem gerektiği gerçeğini değiştirmemekte :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili ev beyi,
    Siz bu satırları yazarken 7, yazıyla yedi, adet gömleğiniz jilet kıvamına gelmiş olup sekizincisi de sırasını beklemektedir. Her iki gömlek başına bir ölçü ütü suyu gitmekte olup bitiş süresi ile ilgili uykusuz kabuslar görmekteyim. Ayrıca bu kadar gömleğin ne zaman ve ne şekilde çamaşır sepetimize girebildiği konusunda da hayretler içerisindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Canım benim de ütülü gömleklere ihtiyacım var. Göndersem :)

    YanıtlaSil
  4. Kapadık güzelim tezgahı kapadık. Buruşmayan gömlek istiyoruz yetkililere arz ederim.

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)