Sayfalar

28 Mart 2009 Cumartesi

Ayrı Yazılır Kardeeşiiim


Yukarıdaki satırların sahibi ben olabilmek isterdim ama malesef değilim. Son derece takıntılı olduğum bu konu üzerine bir yazı yazmaya oturmuşken rastladığım ve çok beğendiğim bu siteden alıntıladım. Site uzun zamandır güncellenmemiş belki ama mevcut haliyle de konuyu son derece güzel bir şekilde ele alıyor ve dikkatleri gramerimizin bu belki de en çok ihmal edilen konusuna çekme adına çok değerli bir iş yapıyor. Bana göre çok değerli olan bu siteyi ben de sizlerle paylaşmak ve “kelebek etkisine” küçük de olsa bir katkıda bulunmak istedim. Konuyla ilgili kendi cümlelerimi ise kendime sakladım. Çünkü ne zaman “dahi” anlamındaki “de”lerin, bağlaç olan “ki”lerin ve “soru” anlamındaki “mi”lerin yanlış yazımına rastlasam içime Heidi’yi habire azarlayan Bayan Rottenmeier’ın ruhu kaçıyor ve galiba hiç de edepli olamıyorum o vakit!

10 yorum:

  1. Sabah sabah iyice stres oldum şimdi iyi mi:))Küçükken, hangi taraf sağ hangi taraf sol sıkıntılarım vardı,şimdi de bu ''de,da''lar,''ki''ler ''mi''ler sorunu.Düzgün yazayım derken,sürekli acaba doğru mu yazdım endişesi taşımak ne demektir bilirmisiniz:((...Baskı yaratmayın üzerimizde, lütfeeen!:)))

    YanıtlaSil
  2. hahaaha... sonunda dayamayayıp yazdın... bana diyene de bakınız... de da ayrıntılarıyla uğraşan sen, bana bir daha herşeyi düzeltemezsin dersen dahi anlamındaki deleri daları bitişik yazar, yetinmez bold yaparım hatta küçük ibo sendromu yaratır bir de 2punto büyük yazarım :)))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Buraneros evladııım -örtmen modu, bn. rottenmeier konuşuyor :)) -
    Yazarken o endişeyi taşıyor olman konu hakkında fikrin ve bilgin olduğunu gösterir. Böyle bir yazım kuralı olduğundan haberi bile olmayan, dolayısıyla birleşik yazılması onlara göre doğal olan o kadar çok insan var ki :(( O yüzden bence sen sen ol endişelenmeye devam et :))
    Yazdığın yorumda "ayrı yazılır" notun 3 üzerinden 2 çocuum. "bilir misiniz" ayrı olacak :))
    imza
    başörtmen bn. rottenmeier :)

    YanıtlaSil
  4. Evren hanım Evren hanım - laubali arkadaş modu -
    Lüffen konuyu "ayrıntı" diyerekten küçümsemeyelim. Hem her türlü yozlaşma önce küçük küçük şeylerle başlamıyor mu :( derken ciddi moda geçiverdim bak...
    Hepsi bir yana bir kişi bakıp da düzeltse oh ne ala mualla - yine laubali moda geçilir. Herşeyi düzeltme gibi bir niyetim yok vallahi de billahi de sana da hala ve ısrarla tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
  5. Sayın bayan boşörtmen Rottweiler,

    Bırakın de'leri me'leride siz bol bol balık yiyin, kelebenk etkisi belkim yeşil Bursa'yı da kurtarır bölelikle :P

    I still what did you do last summer

    YanıtlaSil
  6. Sayın adsız bey
    Ege denizindeki tüm balıkları da yisem yeşil Bursa'yı kurtaramam ben. Ayrıca teori gerçekse eğer Karadeniz'dekiler overdose mu olmuş demek oluyor :p
    Ayrıcana böyle laflara pabuç bırakmayız biz efeniim söyleyin açık açık ne biliyosunuz kardeşiiim :P

    YanıtlaSil
  7. yıllarca yazılı kağılarında, kitaplarda görüldü ama yazarken uygulanamıyor nedense. güzel bir site de, anlayana..

    YanıtlaSil
  8. Artık yazılı kağıtlarında bile nerdeyse görülmüyor malesef merdümgiriz. Ne var ki bizler anlayanlara anlatmaya devam edelim. Öyle ya "ya tutarsa?".

    YanıtlaSil
  9. bu takıntı bir tek bende var sanırdım..yaşasın yalnız değilmişim :)

    YanıtlaSil
  10. yalnız değilsin, yalnız değiliz :)) bak ben de mutlu oldum şimdi :)

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)