Sayfalar

17 Mart 2009 Salı

Dönüşüm Mim'lendi

İyi ki bir haftacık kaçamak yaptık, gelir gelmez mim'lenmişiz. Başımın mim belası Evren hanım bu defa da lakaplarım nelermiş diye sormuş. Şimdi yazmasak mim polisi kapıya dayanıyor. Madem öyle buyrun bunlar da benim lakaplarım...
***
İlk lakabımı nerdeyse doğar doğmaz almışım. Bembeyaz, kabak kafa bir şey olmamdan ötürü önce gerçek adım sonra da "Casper" okunmuş kulağıma. Yedi yaşımda gözlüklerle tanışmam çocuk dünyasında "dörtgöz" olarak çağrılmama neden olmuş; akabinde bunu söyleme cüretinde bulunanları dövmem ve bunu yaparken de bol bol gözlük kırmamla sonuçlanmıştır. Üç tane hanım hanımcık, kız gibi kızı olan, dolayısıyla beni bir türlü o sınıfa sokamayan komşumuz Yurda teyze tarafından, yurdumun bazı yörelerinde sarı saçlı erkek çocuklarına uygun görülen, "sarı pipi" tabiriyle çokça çağrılmışlığım olmuştur sonraları. Onu da dövme teşebbüsüm olmuştu ama annem buna mani olmuştu! Annem “kınalı kuzum” diye severdi küçükken, babam "sarı kızım". Dayım hala telefonu "prensesim" diye açar. Çok uzun olan (!) adımı kısaltmaya yönelik çalışmalar da olmadı değil sonraki yıllarda. Kiminin "Eluş"u, kiminin "Şu"su, kimilerinin "Şuşu"su oldum. Şuşu öyle çok söylenir oldu ki bazı gün geldi adımı unuttum. Yaratıcı lakaplarım da oldu. Küçük kankam ve çetesi arasında "google teyze" olarak tanınır, çağrılırım.
En yeni lakabım bizim küçük kardeşten geldi. Bu aralar beni "kanguru jack" olarak çağırmak pek hoşuna gidiyor. 

Ben bu mimi Sawyer'a göndermek isterdim ama malesef kendisinin blog adresini bilmiyorum :). Sevgili Ateşböceği eğer başka bir yerden gelip konmadıysa daha önce, belki sen de bu mimi benden kabul edersin.

8 yorum:

  1. yorum yazacağım ama yukarıda mazini okuyunca beni de döver mi acaba diye tırsmaya başladım:))

    en çok sarı pipiye güldüm, en çok casperı sevdim. en yakınsa şuşu geldi..

    Hoşgeldin Şuşu..

    YanıtlaSil
  2. yok yok merak etme uslandım artık dövmüyorum kimseyi :))

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin istanbul fatihi :)) bak bu da benim sana taktığım lakap olsun bugünlük :)))

    YanıtlaSil
  4. ben nasıl bilmiyorum bu sarı pipi olayını ya... çok güldüm ben buna :) seni okuyunca aklıma geldi bir de stepne abuşluğum vardır tek kişiye özeldir ama :) öperi,m onu da buradan bu arada...

    YanıtlaSil
  5. Polis benide nezarete atmasın diye yazdım bende ödevimi :)

    YanıtlaSil
  6. hoşbulduk beenmaya, döndüm sonunda yuvama :))

    YanıtlaSil
  7. Haha bak senin bile bilmediklerin varmış demek Evren :))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ateş Böceği bu kadar çabuk beklemiyordum doğrusu bravo diyorum başka da birşey demiyorum :))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)