Sayfalar

25 Nisan 2012 Çarşamba

Gitmiş...



Gitmiş... Çalısını, çırpısını, dandirik yuvasını almış, doğal seleksiyonunu öylece bize bırakmış ve gitmiş.

Önce geldi balkonumuzu işgal etti. Yuva yapacağım diye kumru aklıyla portatif merdivenimizin tepesindeki küçücük boşluğa kendini yerleştiriverdi. Her uçtuğunda yere düşen gecekondusuna aldırmadan bir de yumurtladı.

Bir bildiği vardır elbet dedik ses çıkarmadık. Balkonumuzu uzunca bir süre kullanamayacak olmamıza rağmen hürmet gösterdik. Sahiplendik; kuşumuz dedik, yavrumuz dedik. Yuvadan her uçtuğunda ya yumurta kırılırsa diye korkarak, yollarını gözledik.

Peki o ne yapmış? Gitmiş... Ördekle bir kaç günlüğüne İstanbul’daydık topu topu. Geldik ki ne görelim: bizim hanım çalısını, çırpısını, dandirik yuvasını almış, doğal seleksiyonunu bırakmış ve kayıplara karışmış.

İki gün belki gelir diye yollarını gözlesek de hiç ortalarda görünmedi. Üçüncü gün bir göründü ama yerde kalan son çalı çırpısını toplayıp yeni konutuna taşındı.

“Pis kumru, hain kumru, nasıl bırakıp gittin daha kabuğundan bile çıkmamış yavrunu” diyeceğim ama hayvanlar aleminde bu işlerin içgüdüsel yürüdüğünü bildiğimden onu da diyemiyorum. İşbu halde yumurtanın velayeti bizde, ne yapacağımızı bilemeden kala kaldık öylece. Gerçi yumurtanın terk edildiğini duyan küçük kardeşin gözlerini bir an organik çılbır bürüse de kendisi İzmir’de olduğundan bu hain planını gerçekleştiremedi.

Velhasıl hayvanlar aleminin en saftirik kuşundan birine 2012 ümitlerimizi yükledik ama tutturamadık, darısı Hıdırellez’in başına!

4 yorum:

  1. Valla ne yalan söyleyeyim benim de aklıma ilk olarak mis gibi pişmiş, sarısı top top duran, üstünde kırmızı biberr:) uff olsa da yesem dedirttirdi bana şuan :)ama ördeğe kötü örnek olmak da istemem :)

    YanıtlaSil
  2. Ördek sabah "yumurka yiceeem" diye böğürüyordu, "martetten" alınan yumurtalara yumulmayı biliyor o yüzden pek kötü örnek olacağını sanmıyorum Büşracım :))
    Bu arada yumurtamız ufacık bir şey bişiy çıkmaz anlayacağın ondan :)

    YanıtlaSil
  3. Şaşkın işte... Peh! Bulur bi daha böyle hevesle onun yavrusunu bekleyenleri. Ne varsa alsın, nereye giderse gitsin... Böyle bi şarkı mı vardı ;)

    YanıtlaSil
  4. Evrenim o zaman sana Nazan Öncel'den gönderiyorum :))

    Ne varsa alsın
    Toplasın gelsin
    Benim için gelsin
    İsterse kalsın
    Hay hay buyursun gelsiiiiin
    :))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)