Sayfalar

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Külkedisinin ablaları... Gece rüyama girer kanlı ayakları...




Pamuk Prenses, Külkedisi, Hansel ve Gratel, Kırmızı Başlıklı Kız... Hepsi de bildiğin psikopat masallar. Artık Grimm Kardeşler nasıl bir narkotik etkisi altında yazdıysa bu masalları değme Kore korku filmine taş çıkaracak içeriğe sahip hepsi de. 

Biz bu ve benzeri masallarla büyüdük. Grimm Kardeşler'den, Andersen'den masallar... Hadi bu masalların yazıldığı 1800'lü yıllarda insanoğlunun bilinç düzeyi global olarak yeterli bir seviyeye gelmemişti, bizim çocukluğumuz da eski yüzyılın son demlerinde harcandı  gitti diyelim de ota boka anti depresan kullandığımız, psikologlara çuvalla para gömdüğümüz günümüzde bu masallar hala nasıl oluyor da çocuklara anlatılmaya devam ediyor, kitapları basılmaya devam ediyor anlayabilmiş değilim.

Birini cadı üvey annesi habire öldürmeye çalışır, öldürsün diye görevlendirdiği avcı onu öldüremese de bir geyiğin kalbini, ciğerini söker çıkarır. Birinde kötü cadı çocukları pişirip yemeye çalışır, çocuklarsa kendilerini kurtarmak için cadıyı fırında çıtır çıtır yakarlar. Bir diğerinde hain kurt küçük kız ile büyükannesini cumburlop diye yutuverir, sonra bir avcı gelir kurtun karnını yarar içinden bunları çıkartıp yerine taş doldurur filan.

İçlerinde en masumu sayılabilecek Külkedisi bile zalim üvey anne ve ablaların zulmüyle inim inim inler.  Hatta hala o şekilde anlatılıyor mu bilmem ama çocukluktan hatırladığım bir versiyonunda camdan ayakkabı ayaklarına uysun diye üvey ablalardan biri baş parmağını, diğeri de topuğunu keserdi de oluk oluk kan akardı. Ya da benim gözümde öyle canlanırdı ne bileyim. Vay anam vay öyle bir yer etmiş ki bilinç altımda aklıma geldikçe hala tüylerim ürperir.

Çocuğu hem bu masallarla büyüt hem de şikayet et dur bu çocuk neden uyumuyor diye. Yahu sen bunları gece yatmadan önce çocuğuna anlatırsan o çocuk uyumaz, uyuyamaz tabii. Sabaha kadar yok cadı gelecek, yok kurt totosunu ısıracak bekler durur. Depresyona, şiddete eğilimi geçtim, ileriki yaşlarda aniden ortaya çıkıveren, nedeni belirsiz panik atak vakalarını biraz kurcalasalar kalıbımı basarım altından bu psikopat masallar kökenli çocukluk travmaları çıkar.

Siz siz olun çocuklarınıza bu masalları anlatmayın, onları geleceğin travmalarına maruz bırakmayın. Bırakın onlar Pepee çocuğu olsunlar, önümüzdeki 15-20 sene içerisinde kel erkeklerin popüler olmasına neden olacak Kayu çocuğu olsunlar yumuşak yumuşak. Bizden geçti, bari onlar kurtulsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)