Sayfalar

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Kapattım gitti

2009 yılının başıydı bu seyir defterine notlar düşmeye başladığımda. Yeni evlenmiştim, şehir değiştirmiştim, bilmediğim, tanımadığım bir şehirde işsizdim. Zihnimin hızına yetişemeyen yavaşlıkta geçen günlerde kafamdaki sesleri bastırmam, hayatımın akışı yavaşladıkça tersine ivme kazanan dikkat eksikliği sendromuma ayar vermem gerekiyordu.

Kimi yaşadıklarımı yazdım, kimi düşündüklerimi, kimi de mizaha bulanmış yarı kurgu, yarı gerçek yazılar. Gerçek hayat, yetişkinlerin dünyası, zaten ziyadesiyle ciddiydi burası öyle olsun istemedim. Büyümek ciddi olmak demekmiş bilemedim. Ne beklendiği kadar büyümeyi becerebildim ne de hayattaki her şeyi beklendiği ciddiyette ele alabildim. Yazarken en çok kendimle dalga geçtim, Valide Sultanı da es geçmedim.

Anne oldum sonraları, 10 aylıktı çalışmaya başladım. Sabahları değme dekatloncuya taş çıkaracak maharette küçük ördeği kreşe, kendimi işe yetiştirmeyi, akşamları kreşten eve getirmeyi başardım.

Çalıştım, yetmedi. Koca bir şehir bir iletişimciye bir iş veremedi. Yine işsiz kaldım. Gocunmadım çünkü yeni insanlar tanıdım, hayatıma nice güzel dostlar kattım. Yabancı olduğum şehirde küçük, küçük kökler salmaya başladım.

Yazmaya başlarken "İzmir, Eskişehir, İstanbul derken yeni durağım Bursa" demiştim, yavaş yavaş İzmir'e doğru tekrar iniyorum diye de düşünmeden edememiştim. Lakin hesap tutmadı, göçebe ruhum yerinde duramadı, yurt dışında yep yeni bir hayatı deneyimlemeye karşı koyamadı.

Çekirdek ailem yeni bir hayata başlamanın ilk adımlarını atarken, bu seyir defteri de görevini tamamladı. Okuyan, takip eden, yorum yazan tüm blog severlere teşekkürler. Belli mi olur belki bir gün, başka bir yerde...

Sevgilerimle...


6 yorum:

  1. komşu gitmeseydin be...

    yazmasaydın amma gitmeseydin de.
    neise.
    senin kararın en doğrusudur.

    meslektaşmışız demek ben de neden ısındım kovaya diyodum :))

    gel yine olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Sağol komşu :))

    Önümde uzunca bir süreç var yazamayacağım. Bir kere daha öksüz bırakmak buraları içime sinmedi. Tadında kalsın istedim.

    Hem meslektaşmışız ya anlarsın; mesleki deformasyon var serde, bir defter kapanır bir defter açılır zamanı gelince :))

    YanıtlaSil
  3. temem...
    yeni defter açılırsa mutlaka haberdar ediniz.

    kalınız sağlıcakla.
    sizi tanımakla bahtiyar oldum bilesiniz.

    YanıtlaSil
  4. piki mutlaka haber veririz :))

    lakin siz benim gibi yapmayınız
    yazmaya devam ediniz
    yalnız teknolociye dikkat ediniz
    canım yazılarınızı tekrar silmeyiniz :))
    şaşkın ziyarete gelir yine merak etmeyiniz

    YanıtlaSil
  5. sen şimdi tanıtım yazında diyorsun ya; (İzmir, Eskişehir, İstanbul derken yeni durağım Bursa.) Bence sen yeni duraktan da yaz. valla bak. iyi gelir; sana olmasa bile bana.

    YanıtlaSil
  6. Hele bir durağı yenileyelim Evrenim, hele bi...

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)