Sayfalar

1 Aralık 2013 Pazar

Nöööööğğğğ


Ben ki bu malzeme yokluğunda azmetmişim de yapmışım o aşureyi…

Tüm iyi niyetimle çalıp da kapını ikram etmek istemişim.

Sen ki en kaba halinle nööööğğğğğ diye böğürüp...

Reddetmişsin be ey zalım Alman komşu…

Merak etme seni zehirlemeyecektim.

Para falan da istemeyecektim, bi karşılığı da yoktu.

Hatta biraz dinleyeydin ne olduğunu anlatacaktım.

Alaydın, yemeyeydin, yine de gönlümü kırmayaydın…

Ben senin kargolarını alırken iyiydi ama…

Bak bakalım bundan sonra alıyor muyum…

Kargonu da, selamını da…


Şaşkın Notu: Aşurenin tarifi Portakal Ağacı'ndan. Kendisine bu güzel tarif için teşekkürü bir borç bilirim. Bu ikinci aşure yapışım ve her ikisinde de bu güzel tarifi kullandım.

4 yorum:

  1. canım benim, sen ne diye elin almanına aşure yapıyon, hoşaf meselesi işte. sen gel burada yaparız hem de malzemenin en hasıyla, o almanda benim papuçları yesin. :))

    YanıtlaSil
  2. Güzelim aşurenin kralını master yapacak biz gelince merak etme. Anane beni bekledi bu sene yapmak için :))
    He bi de hoşaf meselesi değil mevzu insanlık meselesi. Emeeen boşver, ben daha fazla yedim böylece :P

    YanıtlaSil
  3. Elin almanina neden asure yapiyorsun demis Evren ama ben öyle demeyecegim. Zira benim alman komsularim götürdüklerimin hepsini sevgi ile aliyor ve hatta kendileri degisik alman yemekleri yapinca getiriyor. Ilk götürdügümde sasirmislardi ama sonradan onlar da alisti. Senin ki insan degilmis be :) Nööö, was ist denn das? :))

    YanıtlaSil
  4. Valla da insan değilmiş Su, denk geldi işte bize de böylesi :) Allahtan sevgili Polonyalı komşularım var bak, onlarla Türk işi komşuculuk oynayabiliyorum en azından :)

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)