Sayfalar

18 Aralık 2019 Çarşamba

Kırmızı Kutu: Hapı Yutma Vakti




Yaş aldıkça günlerin sakız gibi uzayıp zamanın hızlı geçmesi paradoksu üzerinde çalışmalarım devam ediyor. Ben daha zihnimin *docx dosyalarında kasım yazılarını biriktire durayım aralığın yarısı geçmiş bile.

Yaşanmış bitmiş anlamsızca
Tembelliğin tadına varınca
Sırrını bi söylesen, Şaşkın’ın umurunda
Bilime inanırım, haydi zıpla*

Tarih: 24 Mart 1999.
Yer: Zion Gölü sayfiyesi.
Matrifeller Malikanesinde Zaman Baronları yüz yıldır kontrollerinde olan “tarih ve zaman akışı” ile ilgili bir dizi kararlar aldılar…

Ve:
Tarih: 9 Ekim 1986.
Yer: Winden, Almanya.
Nielsen Ailesinin küçük oğlu Mads ormanda kaybolup, sırra kadem bastı.

33 yıl sonra.
Tarih: 21 Ekim 2019
Mikkel Nielsen 33 yıl önce kaybolan Mads’in yeğeni idi.
Ormanda kayboldu.

Yine Winden.
Yine bir çocuk.
Tarih: 7 Kasım 2019
Küçük Yasin Friese yalnız başına ormanda yürürken kayboldu.

Bu bir fantastik roman değil.
“Tarih ve zaman akışı” kavramının karanlık yüzü aydınlanıyor.
Matrifeller’in kozmik odasındaki Zaman Baronları kim?
Amaçları ne?
Tabular yıkılacak… Ezberler bozulacak…
Artık kırmızı hapı yutma vakti…

Devamı ve ötesi “PEK YAKINDA” Araştırmacı Gugılcı Şaşkın Tembelyazar’ın “Matrix evrenindeki hayatım" konulu bilim kaygı türü eserinde.

Dip Not:

Sevgili Zaman Baronları,
Size çok büyük zahmet vermezsem beni dün geceki büyük limonlu mini muffin felaketi öncesine gönderebilir misiniz? Ya da dün geceki bilincimi aydınlatıp muffinleri kurtarmamı sağlamanız da iş görür. Siz naçiz bedenimi deneylerinizde kullanmış olurken ben de eski küçük ördek yeni müstakbel ergenin okula yeterli sayıda muffin ile gitmesini sağlamış olurum. Karşılıklı kazan-kazan. Hı, ne dersiniz? 

Daha bi dip not:

Dark seni çok seviyoruz. Üçüncü sezonu iple çekiyoruz. Hadi artık anla bee Netflix...


* Şarkının orijinali için ⇒Yaşandı Bitti


2 yorum:

  1. Senin şu müzikal komedi tadındaki yazıların öldürecek beni. Ah bir de anlasam! Eskiden daha zekiydin abla diyen kardeşim haklı mı ne :))))Bazen o "daha" bile fazla ya aramızda kalsın o kadarı da ;)

    YanıtlaSil
  2. Merak etme yalnız değilsin hemşirem, sırf sen değil kimseler anlamadı. Soner Yalçın'ın son kitabı Kara Kutu'nun tanıtım yazısına Matrix ve Dark dizisi uyarlaması aslında. Yazının içine linklerle küçük ipuçları bırakmış olsam da özellikle Dark'ı bilmeyen, izlemeyen birinin göndermeleri anlaması, kabul ediyorum, zor. Lakin ben yazarken çok eğlendim, o yüzden saldım gitti. :)))
    Bu arada dün akşam arayıp da bulamadığım bisküvi kutusunu bugün buzdolabında buldum. Yıllar geçiyor, bazı şeyler değişmiyor hemşire. Sanıyorum kayıp anında bakmamız gereken ilk yer hala buzdolabı. :))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)