Sayfalar

13 Haziran 2009 Cumartesi

Seçme Saçmalamalar

Aslında Özgür Kız Nil’in maden suyu reklam cıngılı ile Ajdar’ın Çikita Muz’u arasındaki müthiş benzerlik hakkında bir güzelleme yazmaya niyetlenmiştim ama geç kalmışım. Meğer ben reklamı izleyene kadar bu benzerlik çoktan sanal aleme mevzu olmuş, bugün de (yazıyı yayına verene kadar dün oldu) gazetelere düşmüş. Ajdar’ın kıymetini bilmeyenler, hor görenler utansın ben daha ne diyim. Evet hep birlikte söylüyoruz: muz gibiyim muz muuuuz...
***
Ahmet Çakar’ın yarışma programında Denizci Sinbad’ı Andersen’in masalı, Hamlet’i İskoç Kralı, Portekiz’i Afrika’da bir ülke zanneden yurdum insanlarını gördükçe sarışınlığımdan şüpheye düşüyorum.
***
Ne zamandır yoktu sanki ortalıklarda. Altın Kelebek ödül töreni kırmızı halı merasiminde görüyorum ve zaplamaya anında son veriyorum. Ben büyüyünce Gönül Yazar olmak istiyorum.
***
Allison DuBois da gaipten rüyalar görüyor ama o gördükleriyle cinayetleri falan çözüyor. Kendisinden rüya tabirleri üzerine özel ders almak için teşebbüste bulunmayı planlıyorum. Gaipten benim rüyalarıma gelenler ise dedikoducu komşu teyze gibi eşi dostu dikizlemekten ibaret. Kim evleniyor, kim boşanıyor, kim çocuk yapıyor, iş değiştiriyor gibi zaten kısa bir süre sonra birinci ağızdan öğreneceğim bilgileri neden görürüm rüyalarımda işte burası muamma. Bunları göreceğine şu sayısalın rakamlarını görsen de bir işe yarasa, hayatımız kurtulsa diyen çok da o kadarını becerebilsem paraya para demezdim di mi güzel kardeşim. Ismarlama rüyaya yatar o biçim para kazanırdım. İşin kötüsü insan bu kadar rüya görür de kendine bir faydası olmaz mı? Yok işte, kendime ilişkin olan bütün rüyalarım da bilinçaltımın çektiği kurgusal çalışmalardan ibaret. Azcık üzerinde kafa yorsam film senaryosu bile çıkar içlerinden. Siz yine de bana yamuk yapmaya kalkmayın çok pis rüya görürüm, demedi demeyin.
***
Doktordu, amniyosentezdi derken neredeyse bütün hafta evdeydim. Hafiften sıyırmam ondandır. Bu nedenle saçmalamamı maruz görün. Sabah küçük kadını ziyaret var. Eğer icazet verirse pazar günü benim adamla birlikte yollara düşeceğiz. Önce Kaş, ardından Kemer bizleri bekler. Bu nedenle önümüzdeki hafta kapalıyız, siz siz olunuz kendinize iyi davranınız.

10 yorum:

  1. İyi tatiller, kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  2. bir kere gelmişti bu sakallı amca da numaraları hatırlayamadıydın... sanki... olmadı mı böyle bir şey. yoksa ben rüyamda mı gördüm.

    neyse canım romantik tatilinizin keyfni çıkartın, rüyanda bana gördüğün adamın durumu nedir kardeşim, yok da ortada kendileri, hani bir haber versen diyorum çıkıp gelse, beklemedeyim :)
    kızı öperim... biliyorsun canların çocukları oldu mu canların papuçlar dama :))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Adsız :))

    YanıtlaSil
  4. haha hakkaten gördüydüm de 6 rakamı totomu kaldırıp rakamları bir yere yazmaya üşenince unutmuştum sabaha. hatırlasaydım da çıkar mıydı o da muamma ya :))

    bi kere rüyamdaki adam değil adamlardı hehe. soyadını bile verdik gerisi sana kalmış ne diyim daha :))

    YanıtlaSil
  5. ben bu küçük kadına sinir olmaya başladım. yerken, içerken, giderken...hep mi o icazet verecek:))
    şu saatlerde icazetin alındığını, valizlerin ortaya döküldüğünü ümit ediyorum. çaktırmadan birinin köşesine ilişiyorum. hiç ama hiç ses çıkamayacağıma söz veriyorum:))

    iyi tatiller dilerim, yolunuz açık olsun..

    YanıtlaSil
  6. İcazeti kaptık Nilycim, bavullar arabaya indi bile :)). Sabah erkenden çıkıyoruz yola kısmetse.

    Teşekkür ederim bu arada. Henüz yapamadıysan sana da en kısa zamanda güzel bir tatil diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Saçmalamak maruz görülmez anacığım, mazur görülür... Sen televizyona fazla maruz kalmışsın :)

    YanıtlaSil
  8. Guzel ve zevkli taşınması en kolay yerde ama yine sizinle birlikte yinede romantik bir tatil dilerim:)))
    bu arada bana cok kehanetlerin olmustur:))

    YanıtlaSil
  9. hay dilimi eşek arısı sokmasın (sokmasın tabiki de çok acıtır bee) maruz mu yazmışım??? fena ayıpladım bak şimdi kendimi :(

    YanıtlaSil
  10. Çok bi teşekkür Nihancım. Sen de çıkmışsın bu arada tatile ne güzel olmuş. Keyfini çıkar bol bol derim.

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)