Sayfalar

3 Mart 2009 Salı

Ben Sadece Vişne Soda İçmek İstemiştim

Memleketi büyük bir heyecan ve merak fırtınası sarmış. Uzun zamandır anlatmaya ara verdiğim sakarlık maceralarım dört gözle beklenmekteymiş. Hayranlarıma olan saygımdan en dumanı tüten maceramla işte yeniden karşınızdayım. 

Güzel ve sakin geçen bir akşam. Bastıran harareti dindirmek için vişne soda yapmak üzere mutfağa doğru yol alınır. 

Hikayenin normal insan versiyonu: Buzdolabı açılır. Ana malzemeler vişne suyu ve soda çıkarılır. Bardağa gerekli ölçülerde itina ile doldurulur. Afiyetle içilir. 

Şaşkın Kova versiyonu: Buzdolabı açılır. Ana malzemeler vişne suyu ve soda çıkarılır. Bu sırada dolapta uzun zamandır beklemekte olan ve artık yeme toleransı aşılmış bazı gıda maddeleri fark edilir. Göz görünce gönül katlanmaz. Derhal temizleme operasyonuna girişilir. Düdüklü tencerenin tabiatına uygun yapılamadığından çorba kıvamında pişen türlü yemeği artığının kapağı açılmak istenir. Kapak kapak değil Pandoranın Kutusu mübarek. Küçük bir hareketle içindekiler tüm mutfağa, üste başa saçılır. Üst baş fena halde yağ içinde kaldığından önce onlar değiştirilir. Kirliler makineye tıkıştırılır. Çamaşır makinesinin deterjan gözü doldurulur. Ardından yumuşatıcı koymak istenir ama Şaşkın versiyonunda olduğumuz için yumuşatıcının önemli bir miktarı detarjan gözüne karışır. Deterjan gözü davetsiz yumuşatıcıdan temizlenmeye çalışılırken bu sefer de yerinde duramayan yumurcak deterjan yumuşatıcı gözüne karışır. Okkalı bir küfür sallanır. Her iki göz de boşaltılır, hazne güzelce yıkanır, işleme yeniden başlanır. (Meraklısına not: Şimdi sayın okuyucu hiiç öyle afacan afacan kremli şampuan oluyor da yumuşatıcılı detarjan niye olmuyor, koyverseydin gitseydi demeyin. Denenmiştir, tecrübeyle sabittir. Yumuşatıcılı deterjan çamaşırın tabiatında kahverengi lekecikler oluşturmak suretiyle can sıkıcı sonuçlar vermektedir.) Çamaşır makinesi çalıştırılır, her şeyin başladığı mutfağa geri dönülür. Vileda, sıvı deterjan, procter and gamble ne verdiyse mutfak hijyeni sağlanır. Derin bir oh çekilir. Tekrar ilk operasyona dönülür. Soda bardaklara paylaştırılır. Sıra vişne suyuna gelmiştir. Kutuyu açmak için kesici bir alet bulmaya üşenilir. Üzerindeki pipet ne güne duruyor diye düşünülür. Pipet marifetiyle bardaklara boşaltılmaya çalışılan vişne suyuna bardak yerine hijyenik mutfak bankosu daha cazip gelir. Ortalık bu defa da kırmızıya bürünür. Tekrar ortalık temizlenir. Kalan vişne suyu bu defa kutu düzgünce açılarak bardaklara paylaştırılır. Hazırlanan vişne soda bol miktarda küfür eşliğinde hızlı bir şekilde içilir.

Not: Yazar artık gelenekselleşen iki saatlik gece uykusunu uyuduktan sonra yataktan kalkar. Bu yazıyı yazmak üzere çalışma odasına gelir. Elindeki su bardağını masaya bırakır. Önce ışığı açmaya üşendiğinden oda hala karanlıktır. Monitörün ışığı yeter de artar düşüncesiyle monitöre doğru elini uzatmasıyla esrarengiz bir şekilde masadaki bardağa çarpar. Bardağın fizik kurallarıyla alıp veremediği vardır. Ortadan ayrılmak suretiyle kırılır. Yazarın içini bardakta sadece su olduğu için buruk bir sevinç kaplar.


6 yorum:

  1. "Yumuşatıcılı deterjan, çamaşırın tabiatında kahverengi lekecikler oluşturmak suretiyle can sıkıcı sonuçlar vermektedir.."

    Keçiboynuzunun bir tutam balı bu olsa gerek :)

    Başka hisse çıkaramadım.. Bildiğim kadarıyla, vişneli maden suyu da var.. Ama sanırım o da bir yerlerde leke yapıyor..

    -mka-

    YanıtlaSil
  2. :)))
    sana değil kendime gülüyorum aslında. ben vişneli soda almak için yerimden kalksam daha buzdolabına varamadan bir şeyler karışmış olurdu. sen yine iyi ulaşmışsın:) bazen kendimi bir komedi filminin talihsiz kahramanı gibi hissediyorum. iyi ki her zaman böyle değilim.. aradaaaaaa sıraadaaaa:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili mka,
    Hisse çıkaramaman gayet doğal zira bir kıssa yok ortada :).
    Yalnız "keçiboynuzu tadı" biraz ağır olmamış mı blogun "amacına" şöyle bir göz atınca?
    Ha bir de sevmiyorum hazır meyveli maden sularını, sentetik geliyor tatları.

    YanıtlaSil
  4. Okumamıştım blogun amacını, henüz gördüm..

    Bu şaplak iyi geldi, "ha bu baa ders olsun".. :)

    -mka-

    YanıtlaSil
  5. ama o talihsiz kahramanın başına filmin sonunda hep iyi şeyler geliyor Nily :))

    YanıtlaSil
  6. bu kısa hayatta o kadar çok ciddi şey var ki mka arada gülmeyi de unutmamak gerek diye düşünüyorum :))

    hem daha önce de demiştim buralarda:
    bütün ciddi sayfalar tutulmuştu blog aleminde
    bana kafama göre takılmak kaldı...

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)