Sayfalar

5 Haziran 2009 Cuma

Abur... Cubur... Obur... Azıcık Yesem Ne Olur?

Şu an itibariyle kafamı içi ruffles dolu koca bir kasenin içine daldırmak istiyorum. Evet, evet tam olarak bunu yapmak istiyorum. Bunu yapmam için gereken tek şey kapıyı açmak, asansöre binmek ve hemen aşağıdaki bakkala gidip bir koca paket ruffles almak. Peki beni engelleyen saatin gece onbire yaklaşmış olması mı? Hayır. Saat hiç bir zaman engel olamadı. Peki ne? Korku. Korktuğum kim? Yarın sabah 9'da beni bekleyen o küçük kadın. Evet itiraf ediyorum o küçük kadını sevmekle birlikte fena halde de tırsıyorum. Sabah tartıya çıktığımda sırf gece yemiş olduğum ruffleslar yüzünden fazla çıkmaktan ve yine fazla kilo almışsın diye azar işitmekten korkuyorum! Keşke bu sabah tartılmış olsaydım diye düşünüyorum. Yarın sabah bugünkü kilomu söylerdim, rufflesların marifetinden haberi olmazdı diye düşünmeye devam ediyorum. Derken aklıma dün yediğim çiğ börekler geliyor. Tüh bu sabah da olmazmış ya perşembe günü mü tartılsaydım acaba? Ama anane onları ufacık ufacık yapmıştı. Tam da annemin yaptığı gibi. Dışarıda yapılanlar gibi kocaman kocaman değil. Küçük, dolayısıyla daha az kalorili, yani sayılmaz. Konuya bu açıdan bakınca rahatlıyorum. Keşke bu sabah tartılsaydım diye düşünüyorum tekrar. Çıtır çıtır rufflesları aklımdan çıkaramıyorum. Bakkal hala açık, hala çıkıp alabilme şansım var. Derken gözümün önüne yine o küçük kadın geliyor. Kaşlarını kaldırıp "olmuyor Şaşkın hanım olmuyor, böyle gidersen bebek değil bizon yavrusu doğuracaksın" diyor. Hani dilediğini yeme özgürlüğüydü hamilelik diyorum. Yok öyle birşey o eskidendi, çok eskiden diyor. O dediğin şarkı sözü değil miydi diyorum. Arka sokaktaki pastanenin bahçesinde her gece sergilenen canlı müzik salonda yankılanmaya devam ediyor. Aynı solist kız, aynı Sezen Aksu şarkılarını, aynı tonda söylerken elimde olmadan şarkıya eşlik ediyorum. Eskidendiiii... Çok eskideeeen.... Yarın Popeye'den kızarmış tavuk parçacıkları ve sonrasında da bir koca paket cips yemek hayaliyle artık yatmaya hazırlanıyorum. Tabii ki bunları sabah tartılma işini hallettikten ve küçük kadını ziyaret ettikten sonra yemeyi planlıyorum. Ne de olsa tartı haftasının ilk gün yenilen cipslerin kalorisi yoktur diye düşünüp suratımda koca bir gülümsemeyle uykuya dalıyorum...

8 yorum:

  1. azcık ye be gülüm... çocuğun canı çekmiştir belki. hem ne yalan söyliyeyim benim çekti :)

    YanıtlaSil
  2. bence de azcık ye.. yoksa yediğin ruffleslardan değil, yiyemediklerinden şişeceksin:)) yani en azından eskide kalan eskiler öyle derler:))

    YanıtlaSil
  3. kıyamam nefsini köreltseydin bari biraz yiyip :)
    ben de kendime baksam hamileliğimde 30 kg birden almıştım hayatım boyunca diyette yaşa yaşa hamileliğin göbek arkasına sığın her allahın saati dakikası kudurmuş gibi ye :)))

    YanıtlaSil
  4. evrencim ne olursa zaten bu çocuun canı çekmiştirden oluyo :) ammaa yine de dayanamadım koca bi paket aldım bu akşam yicem, gel beklerim :))

    YanıtlaSil
  5. komik bişiy diyim mi, gerçekten de yemediğim ruffleslardan şiştim nily :)) sabah bi kalktım bizim tartı bozulmuş elektronik kafası karışmış, bi türlü durmak bilmiyor bi yukarı üç aşağı. Dedim böyle olmayacak, yapacak birşey yok doktorun tartısı ile tartılacağız bu defa. O da epey bi fazla tartıyor normalden, tecrübe ile sabit. dolayısıyla en az 1,5 kilo fazla ile girdim bu haftaya :)) ben de bunun şerefine bir paket ruffles aldım bu akşam merasimle yiyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Funda yaaa öyle 30 kilo falan diyip korkutma bak :(( kilo almaktan değil göbeği taşıyamamaktan korkarım ben bu sakarlıkla :))rufflesları dolabın en üst rafına mı kaldırsam ne :))

    YanıtlaSil
  7. Uydurma cocugun canı manı cekmıyor.O onun tadını bile bilmiyor:)senin canın istiyor ..ve azıcıkta olsa ye dersem o posetın dıbını görürsün.Obez bir hamileyken şimdi obez olan anneden tavsiyeler:)Bu arada o kucuk kadının gözü bozk değil dimi..Ben seni 1 hafta önce kamerada gördümde gazın var gibi duruyordun:)hiçbirsey belli degildi.

    YanıtlaSil
  8. çocuğun canı çekti diye ben demiyorum bi kere bilmiş anne seni :)). ayan beyan canım istiyo kardeşiim diye yazıyorum hiç utanmadan.
    seda sayan kamerası taktırdım ben eve ondan öle gözüküyorum herkeşe tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)