Sayfalar

11 Aralık 2013 Çarşamba

Sana Dün Tepeden Baktım Aziz Düsseldorf


Aslına bakarsanız dün bakmadım ama ne yalan söyliyeyim başlık böyle daha havalı geldi. Düsseldorf Burgplatz'daki dönme dolaba, ördeğin dolduruşuna gelerek bindik geçenlerde. "Sen korkmayacak mısın buna binmeye" dediğimde gözlerini kocaman açıp "annecim sen benim uçaktan korktuğumu gördün mü hiç, bundan da korkmam tabii ki de" diye yapıştırdı cevabı velet. Madem öyle dedik bindik biz de gönül rahatlığıyla. Hatta yetmedi ertesi hafta bir de gece nasıl oluyormuş onu deneyimledik.
 .

VIP kabinli bu şukela dönme dolap, nam-ı diğer "Wheel of Vision", ile 55 metre yüksekten şehri kuş bakışı dikizleyebiliyorsunuz. İlk bindiğimizde Weihnachtmarkt henüz başlamamıştı. Kasvetli, sonsuz gri içinde ışıl ışıl yükseliyordu. Weihnachtmarkt'ın kurulmasıyla birlikte ise masalımsı bir atmosfere bürünmüş. 26 Ocak'a kadar buralardaymış kendileri. Hani olur da yolunuz düşerse buralara...

Bir şehrin içinden su geçiyorsa o şehir her türlü güzeldir benim için. Yeter ki şöyle etrafında oturulabilecek, yürünebilecek bi su kıyısı olsun. Düsseldorf da güzel bu yüzden; tüm o puslu, gri havasına rağmen. Weihnachten zamanı daha da bir güzel olmuş. Süsü, püsü pek bir yerinde.



İçimdeki tüm o araştırmacı gazeteci ateşiyle şimdiye dek Essen, Gelsenkirchen, Duisburg, Düsseldorf ve Köln Weihnachtmarkt'larını karış karış dolaşmış bulunmaktayım sevgili okuyucu. Ahhh bi de Glüchwein kokusunun bile bastıramadığı o kötü yemek kokuları olmasa vallahi tadından yenmeyecekler ama o koku var yok mu o koku... Yemekten soğutur, hasta eder adamı...



4 yorum:

  1. şaşkın kovaaaaa:))

    ara sıra araştırmacı gazeteci kimliğinle yaz yahu düseldorfları kölnleri mölnleri...

    tamam bu aralar zor olur yazmak amma.
    napalım komşu komşunun külüne muhtaç demiş atalarımız.
    atalarımızı önemserim ben.

    ehi.

    YanıtlaSil
  2. Komşu komşuuu huuu atalarımız nur içinde yatalarımızı ben de çok önemserim. Her birini de bizzat çok merak ederim. Uleyn bi laf buldum var ya o biçim demişler midir, hangi pşikoloji içindelermiş, RT mekanizması o vakitler nasılmış filan düşünürüm arada.
    Buralarda yazacak mevzu inan bol, yazacak vakit ise az. Hele şu Almanca kursunu bitireyim sahalara bomba gibi dönmeyi planlıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Bende yarin aksam Wiesbaden'in Weihnachtsmarkt'ina gidecegim. Glühwein kokusu güzel de ben yarim fincandan fazla icemiyorum. Agir geliyor. Benim icinde Pommes yemeden bir Weihnachtsmarkt Weihnachtsmarkt degildir.

    YanıtlaSil
  4. Su Durulmaz bizim bir de geçen pazar Müllheim'daki kapalı Weihnachtmarkt'a bir türlü gidemeyişimiz, hatta Oberhausen sınırından dönüşümüz var ki hiç sorma. Sonunda da sokakta kurabiye yapıp öyle döndük eve :))
    Biz şimdi Türkiye yollarındayız bizim için de Pommes ye ve çok eğlen :)

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)