Sayfalar

3 Nisan 2009 Cuma

Ah Bir Yazar Olsam... Daba Daba Dam..

Beni bahar uykumdan kaldırmaya pek kararlı görünen Nily mim olmuş gelmiş ve “Bir gün bir kitap yazacak olsan ne yazmak isterdin?” diye sormuş. Kendisine lafı mı olur, hele ki mim senden gelmiş yazmaz mıyım hiç diye şirinlik yaptım yapmasına da bir yandan da karalar bağladım. İki sayfalık kompozisyon yazma ödevi verilse onbeş gün düşünüp onbeş günde ancak birşeyler yazacak olan ben konu kitap olunca aman aman ne haddime dedim, “ne isterdimi” bir kenara koydum ve konuyu doğruca hayal gücüme havale ettim. 

 Hayal gücü bu ya dedi ki “Şaşkın, gel romantik-bilim-kurgu-komedi tarzında bir roman yazalım.” O nasıl oluyor ki diye sordum eksik olmasın başladı anlatmaya. Yıl 3750. Meg Ryan ile Tom Hanks iki ayrı galaksinin insanıdırlar. (Şaşkın sen yine şaşırdın. Ne Meg’i ne Tom’u? Film senaryosu değil kitap yazman gerekiyor diyenler olacak ki haklı olarak, devam etmeden önce bu konuya açıklık getirelim. Yazarımız Şaşkın hanımın çocukluğundan beri okuduğu tüm romanlardaki karakterlere birer suret verme gibi bir huyu bulunmaktadır. Sinemaya olan tutkusu bundan mı ileri gelmektedir yoksa bu mu sinema tutkusuna yol açmıştır konusu ise muammadır. Bu huyundan mütevellit kendi yazdığı roman karakterlerine gerçek suretler vermesi ise beklenen bir sonuçtur.) Nerde kalmıştık? Evet, Meg ile Tom iki ayrı galaksinin insanıydılar. Üç vakte kadar mantık evliliği yapacağı nişanlısıyla yaşadığı monoton hayatından ne kadar sıkıldığından bile haberi olmayan Meg aynı zamanda Galaksiler Birliği Karşıtı aktivist bir hanımkızımızdır. Galaksiler Birliği karşıtları sadece galaksiler arası ticarete değil her türlü iletişime karşı çıkmakta, “beni galaksimle yalnız bırak git, başka bir şey istemem senden” desturunu benimsemektedirler. Bir gün aynı galaksi karşı gezegende oturan az biraz sinirli fazlaca korumacı Joan Cusack suretli ablasını ziyarete gitmek üzere metrokadirbüs bekleyen Meg kendini yanlışlıkla galaksiler arası safari gemisinde buluverir. Peki Tom bu esnada neler yapmaktadır? Kendisi Galaksiler Birliği Başkan Yardımcısı olup acaba bu çok konuşan - çok sakar - karşı aktivist hanımkızla yolları nerede kesişecektir? ...

Devamını sormayın ben de bilmiyorum. Yayın tarihi olarak 2020'yi hedefledim, ancak yazarım. Şimdi müsadenizle romanımı tamamlayabilmek için inzivaya çekilmeye gidiyorum. Elif Şafak'ı kıskandım yemiycem, uyumıycam, yıkanmıycam :)) 

Zaruri açıklama: Kitapta Meg Ryan ve Tom Hanks’in 90’lı yıllardaki suretleri hayallenilmiştir. Nitekim şaşkın yazar 2000 model estetikli Meg Ryan’ı en çok yeni çekilecek bir Batman filminde yeni Joker olarak hayallenebilmektedir. 

6 yorum:

  1. :)))
    süper olmuş bu ama.. gülmekten yorum yazamıyorum. bir şey değil zaten adım deliye çıkmıştı,şimdi tasdiklenmiş oldu.

    2020ye kadar nasıl bekleyeceğiz, onu düşünüyorum. hani yazdıkça ara ara yayınlasan, galaksiler arası aşk hikayesinden kısa bölümler fena olmayacak gibi..

    elini verip kolunu kaptırmak böyle bir şey olsa gerek:))üzme bu biçare Meg ve Tom hayranını:))

    teşekkür ederim katıldığın için,
    çok teşekkür ederim dünün stresi ile ofise gelmişken beni bu kadar güldürdüğün için..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene, en çok da gülmene çok sevindim Nily :)) Top senden geldi ben de elimden geldiğince yazdım işte bir şeyler.
    Kahkaha dolu bir haftasonu diliyorum :0)

    YanıtlaSil
  3. hay allahım ya... hakkaten şaşkınsın sen... uyumak iyi gelmedi sana. açık kaldı zaaar bir tarafların. öperim çok bir çokkkkkkkk
    sürrealist aktivist romantik bilimci kurgucu bi o kadar mesaj içerikli kaygı taşıyan romancı kimliğini severim senin ben...

    YanıtlaSil
  4. Yok yok merak etme sen iyi geldi uyumak :))

    YanıtlaSil
  5. bile bile lades buna denir...
    olmamış...
    facia göz göre gelmiş...
    ikinci gelişimde de burada olursa bu kelime doğrulama, burası benim için biter daha da gelmem söyliiim...
    açıklamayacağımı düşünüyorsunuz dey mi?
    hodri meydan :)

    yazıya gelince..
    en çok meg ryan'Lı olan bölümünü sevdim... filmlerine de kendine hastaydım bir zamanlar.. hala da severim o ayrı ama scarlett var şimdi..

    de 2020 çok geç... bu kriz bunalım ortamında o kadar yalar mıyız bilmem. gel ikibinona yetiştirelim şunu. konu komşu olarak biz de el atarız ikibinon baharına yetiştiriz.

    sloganımızı da atalım öyle gidelim.

    kelime doğrulama işkencesine sonn!!!

    YanıtlaSil
  6. fahimbey örtmenim valla yapçaktım ben ama elektrikler kesildi, olmazdı buralarda hiç kesinti dedim aramadığım yer kalmadı, sordum soruşturdum sabotaj dediler :((

    kitap için şu anda yayınevlerinden ve halivuddan gelen teklifleri değerlendiriyorum. hele yeşilin adında anlaşalım, tarihte de bir ayarlama yapacağız artık :)

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)