Sayfalar

11 Eylül 2009 Cuma

Bu Hafta Neler Öğrendim: Kendime Uyarılar

Asla

bir filmin içeriğini tam olarak araştırmadan annenle birlikte izlemeye kalkma. Yoksa romantik komedi diye açtığın filmin ilk sahnesinde baş rol oyuncusunun takımları ile tanışıp ne yapacağını şaşırabilirsin. Hele ki böyle bir hata yaptın asla ve asla filmi izlemeye devam etme. Daha ilk sahnede adam sivildi diyorum devamında ne olmasını bekliyorsun ki? Peter Bretter sonunda Sarah Marshall’ı unutmuş olabilir ama acilen unutması gereken asıl kişi benim.

***

hormonların her türlü tavan yaptığı hamilelik, PMS vb. durumlarda P.S. I Love You filmini izleme. Aynı hatayı ikinci defa hiç yapma.

***

belli bir marka suyun kaynadığında diğerlerine göre daha çabuk bittiği ya da spagetti makarnanın kırılarak yapıldığında daha çok olduğunu iddia eden annene itiraz etme. Unutma: anne mantığının olduğu yerde ne fizik ne kimya ne de evrensel diğer bilim kanunlarının hiç biri işlemez. Anneler her zaman haklıdır.

***

iki anneyle birlikte alışverişe çıkma. Çıkarsan da neler aldırmaya kalktıklarına şaşırma. Altı üstü bir adet hastane geceliği alacağını sanırken üç gecelik, bir sabahlık ve bir pijama ile eve dönebilirsin. Ya da kendini daha bir gün önce başka almaya ihtiyaç olmadığı konusunda konsensusa varıldığını düşündüğün nevresim takımlarına ümitsizce bakıyorken bulabilirsin. Bir üst maddedeki kuralı hatırla. Sabırlı ve nazik ol.

4 yorum:

  1. Allah iyiligini versin. Gözümden yaş geldi okurken. Bütün göz makyajım aktı :)))) Hala gülüyorum ve hala gözümden yaşlar akıyor, ekranı göremiyorum bu yüzden :)))

    YanıtlaSil
  2. Tabiki de anneler herdaim haklıdır zıp zıp kanguru :P karnında ki sıpaya durduk yere kötü örnek olmamak lazım :D 20 yıl sonna sen neler yapacan acaba peh bi merak ediyom :)

    YanıtlaSil
  3. :))Ee anneler her zaman haklıdır tabii.....Ben de buna benzer vakaları sıkça yaşarım:))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)