Sayfalar

18 Ocak 2010 Pazartesi

Bahara Özlem

Dün gece başlayıp da bitiremediğim yazımda şunları demiştim:

"Kış geldi mi acaba demiştik en son ki gördük yine kandırmış meğer bizi. Kara, kışa bayıldığımdan değil gelsin isteme sebebim. Yoksa kışın tek sevdiğim yanı çizme giyebilmektir. Hele ki karı pencereden izleyeceksem severim ancak. Karı sadece televizyonda görerek büyümüş, ilk kez üniversite birinci sınıfta Eskişehir'de kendisiyle tanışmış, üstüne üstlük çokça da sakar bir İzmir çocuğu için eziyet gelir üzerinde yürümeye çalışmak. Kışın yollarını gözleme nedenim ise geldiği gibi bir an önce gitmesi, peşinden baharı getirmesi. Her ne kadar bahar da bu garip bünye için alerji mevsimi olsa da sırf Hıdırellez hatrına bile severiz kendisini..."

Bu sabah ise inceden bir kar yağıyor şehre... Penceremdeki dağ manzarası kaybolmuş, nerdeyse hiç görünmüyor beyazlıklar içinde. Ey sevgili kış, yarın yine unutsan da kendini sen yine de güzel bir bahar getir peşinden.


Fotoğraf: Springtime by Jo Graetz @ www.1x.com



6 yorum:

  1. ben de kar yağsın istiyorum dize kadar ama pencereden kahveylen seyredeceksem...
    Ama öte tarafım diyor ki niceleri üşüyecek yakacakları yok bebeler hasta olacak bir sürü insan var...
    kararım yağmasın bol yağmur olsun ki dünya da susuz kalmasın öte tarafta :)

    YanıtlaSil
  2. hımm hıdırellez geldi aklıma hani senin şu dileğin ve sonrasında karşıma çıkan sevmeyi bilen adam... hakkaten bahar gelse, ne güzel olur...

    YanıtlaSil
  3. Hangi bahar karnıbahar diye iğrenç bi espirik yapsam bunuda yayınlar mısınız Sayın Yaşmak.
    Kışı severim ama sebzelerini nıııt sevmiiiim. Kar'da yürümek mi aman allah korusun alışmamış İzmir'li karda dik durmazmış.

    Kar denilince nedense hep aklıma Eskişehir gelir ilk, hatırlar mısın ayağını kırmış bir şaşkın vardı sınavları için duvardan duvara dinarsu halı kıvamında alçısıyla bizlere zulüm ettiydi. Sen hatırlayamadıysan şayet Evren'im stepne abuşum kesin hatırlar.

    Tipi tip not : Evren'im abuşum Hayruş Sultan'ın yeni bombası listelere bomba gibi düştü. Kendisine mücveri hangi tip zeytinyağı ile kızarttığını sorabilir misin bakalım ne cevap verecek haha :DDD

    YanıtlaSil
  4. Yanlış bilmiyorsam su için en verimli yağış biçimi yağmur değil karmış aslında Funda. Bu nedenle mevsiminde ve aşırı olmamak kaydıyla kar da yağsın, yağmur da bence Funda. Tabi kar yağdığında ben sıcak evimde olayım o ayrı :))

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel dilemişim di mi ya Evrenim :)) Bu sene kısmetse Ela ile birlikte atıcaz dilekleri dereye. Şimdiden ver istersen siparişini :)

    YanıtlaSil
  6. ooo sen yazarsın da ben yayınlamaz mıyım hiç güzel kardeşim. Hem de hiç hatırlamaz olur muyum karda alçıyla yürümek konulu o komedi filmini hehe. Evrenlerin apartmanın hangi akla hizmeten o yükseklikte yapıldığını kimselerin bilemediği merdiveninden alçıyla çıkmam mümkün olamadığından başka bir arkadaşın evinde kalmıştık bi de.

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)