Sayfalar

7 Kasım 2019 Perşembe

Kısmet


Kısmetin nereden geleceği hiç belli olmuyor. E-postamın spam klasörüne arada bir bakmasam ayağıma gelen şansları tepik tepik tepeleyeceğim. 

Misal; Kievli, 28 yaşındaki Oksana benimle tanışmak, evlenmek ve benden çocuk yapmak istiyormuş. Neyse ki hem çok geç olmadan mesajını gördüm hem de o cevabımı sabırla beklemekteymiş.

Kendisine hemen hemcinsi, evli ve çocuklu olmamı dert etmezse bu isteğini yerine getirebileceğimi bildiren bir cevap yazdım. Lakin her genç kızın rüyası telli duvaklı, bol votkalı düğünümüz için biraz beklemesi gerektiğini de ekledim.




Zira tüm paramı, kısa bir süre önce, müteveffa Piskopos Daniel Johnson’ın acılı dul eşi Elisabeth Johnson’a gönderdim. Kendisi yakın bir zamanda gireceği kanser ameliyatını atlatır atlatmaz Londra’daki bir bankada bulunan 3.8 milyon $’ı üzerime yapacak. Kendisi ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bu parayı tabii ki Tanrı'nın yolunda, hayır işlerinde kullanacağım.  Bunlardan biri de hayallerinin peşinde koşan Ukraynalı genç bir kadını mutlu etmekse, neden olmasın.

* Mrs Johnson yaşlı ve hasta olduğu için mesajı göndermesine David Frank isimli bir hayırsever yardımcı olmuş.


Sevgili Emniyet Amirimden ise yıllar geçti hala ses seda yok. Telefonla arayınca böyle oluyor işte. E-posta atsaydı onunla da adımın karıştığı olaylar hakkında görüşmeye devam edebilir, benden talep ettiği parayı 3.8 M $ hesabıma geçtiğinde pencereden kendisine atabilirdim. 



6 yorum:

  1. Seni okurken aklıma Eprahim Kishon geliyor. Evin büyüklerinin kitaplarıydı ve ben de büyüme yolundaydım. Müthiş bir mizahı vardı, sevimliydi ve cin gibiydi:) Tabii ki bu yazar okur ilişkisini güçlendiren ve sevimli kılan, onun yazı dili olmakla birlikte öykülerinin sanki komşumun başına gelmiş şeyler hissi vermesiydi. Okuyanla konuşur gibi, tatlı, tepeden bakmayan, sıcak, cesur ve samimi üslup ve kanlı canlı öykü kahramanları.:)

    Israrcıyım yani:)



    YanıtlaSil
  2. @buraneros Annemin derya deniz kitap koleksiyonuna rağmen hiç duymamışım bu ismi. Eserleri hakkında da maalesef hiç fikrim yok. Şimdi şöyle bir baktım da biyografisine, o zorlu hayatına rağmen mizahta diretmiş olması tek kelimeyle müthiş! Az da olsa bir benzerlik varsa ne mutlu ki, pek mutlu bana. :))

    YanıtlaSil
  3. Gülümseyerek okurken düşündüm de, senin hayatla başa çıkma şeklin bu bence. Bence sen de mizahta diretmelisin. @buraneros ısrarcı olmuş ya, ben o ısrarı da seni de destekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. @RenginleRenkliHayat Teşekkürler! :))

    YanıtlaSil
  5. @evren Lakin halkımız mizah, halkımız sarkazm sevmiyor hemşirem. :))

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)