Sayfalar

28 Nisan 2021 Çarşamba

Aç, Kapa

Tam "uzun hafta sonu uzun hafta sonu olalı böyle zulüm görmedi" diyerek yeni yazıya girizgah yapmışım.  Üç günlük eve kapanmanın, bünyedeki yan etkilerini masaya yatırıp teşhis ve tedavisi üzerine bir takım önemli tespit ve önerilerde bulunacağım ki ak tuğralı saraybeyi haykırdı: daha da kapanıyoruz!

Evden çıkmaya çıkmaya monotonluktan devcileyin bir keşküle dönüşmüş beynim nafile bir çabayla gündemin hızına yetişmeye çalışırken; bir potansiyel yazı daha ben ikinci cümleye başlayamadan demode oluverdi. 

Halkımız Whatsapp gruplarında "acaba bu sefer neleri kapatmamışlar" sorusunun cevabını arar dururken baktığım ilk şey "ne olacak bu çocukların durumu" oldu elbet. Çünkü bir anne olmak bunu gerektirir.

Gürültü polisi komşu teyzeler, emekli amcalar sizlere kötü bir haberim var. Görünen o ki yepis yeni Türk tipi tam kapanma modelimizde çocuk ve gençlerin oturdukları sitenin bahçesine dahi çıkması yasakmış. Site yönetimleri de bu işin kontrolünden mesul. 

Yetmez bence, elektronik kelepçe de takalım. Kapıdan adım atan velede verelim elektriği. Uslu duranları 20 gün sonra ödül olarak AVM'ye götürürüz.  Ağaç yaşken eğilir. Milli ekönömimize faydalı vatandaşlar olmayı bir an önce öğrensinler. Yok öyle açık havada boş beleşe çimlerde yuvarlanmak.

Acaba diyorum su şebekesine az biraz antidepresan katıverseler de milletçek hafif bi gevşesek fena mı olur? Sadece soruyorum. :)






8 yorum:

  1. Bence pudra şekeri daha mantıklı. 😇Şeker gibi geçer 17 gün. Ayrıca gün dediğin ne ki, bu millet 2020'yi yaşamadı, 2021 desen yarısı gitti, kalan yarısınsan hayır görecek gibi değiliz. Velhasıl pandemic pandemic geçinip gidecek gibiyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm hemşirem; amacımız popülasyonu artırmak ise şeker yüklemesi teoride şahane bir fikir olabilir. Lakin Duracell pilleri full bir şekilde ev hapsindeki çocukları şekerle buluşturmak? Yooo dostum, işte bu bildiğimiz medeniyetin sonunu getirecek bir takım olayların fitilini ateşleyecek bir takım komşu savaşlarını başlatabilir. Benim oyum hala pasifloradan yana. 😋

      Sil
  2. Ya biz bir şekilde idare ediyoruz böyle şakaya vurarak mizaha vurarak falan ama çocukların hakikaten "gerçeklik algısı" değişmeye başladı.. Çok üzücü bu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Bu pandeminin en kırılgan grubu maalesef çocuklar ve büyüklerimiz oldu. Harekete ve etkileşime en çok ihtiyaç duydukları zamanda içeriye hapsedilen yine onlar. :( Umarım tez zamanda hayatlarımıza tekrar kavuşuruz.

      Sil
  3. Her şeye rağmen mizah diliniz gülümsetti. Tabii ki acı acı gülümsetti. Siz bu satırları yazdıktan sonra daha neler neler değişti. Marketler ve AVM'ler arası ayrımcılıkta arşa çıkıldı, vs. En son, türbenin önünden geçerken eli arkasında diye birine soruşturma açıldı. Ruh sağlığımı onarmak için yok oldum ortalıktan:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantığın, bilimselliğin iyice rafa kalktığı absürt ötesi bir dönemden geçiyoruz maalesef. Aklımızı, ruhumuzu korumak zor ama kendimizden öte gelecek nesillere borçluyuz bunu diye düşünüyorum ben. Benim kaçışım da mizah sanırım. Herşey gibi bugünler de geçecek elbet. Romanya'da, Çavuşevsku dönemini tüm acılarıyla yaşamış bilge bir kadınla tanışmıştım. "Üzülme" demişti bir sohbetimizde "hiçbir şey sonsuza dek sürmez. Bak bize. Bu da elbet geçecek." Bu aralar daha çok anımsıyorum onu. Belki de dediğine hazırlıyordur hayat bizi, kim bilir?

      Sil
  4. gün geçmiyor ki yeni bir kısıtlama ile karşılaşmayalım! bugün de marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye vb "zorunlu olmayan" ürünlerin satışının olmayacağını öğrenerek başladık güne!

    bu arada benim oturduğum apartmanın yanındaki annemlerin oturduğu iki blokluk sitede çocuklar hep bahçede. yönetimden yönetime değişiyor mu bu yasaklar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Attıkları her yanlış adım kar topu gibi büyüyüp yenilerini de peşine takıyor artık. Bayram öncesi, zaten beli iyice bükülmüş küçük esnafın dükkanına kilit vurup, bir de destek vermeyince "bak siz açık değilsiniz ama onlara da sattırmıyoruz" mesajı akılları sıra. Kimseyi gerekçesine ikna edemedikleri içki satış yasaklarına kılıf da cabası.
      Çocuklara konulan yasak da öyle saçma ki uygulamayan site yönetimini gözlerinden öperim. :))

      Sil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (70) #içindenmutlulukgeçenyazılar (7) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (32) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (42) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #şaşkınya (1) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (2) ArtRecreation (1)