Sayfalar

4 Şubat 2009 Çarşamba

Penceremde Çiçekler

Bugün iki küçücük saksıcık menekşem oldu. Annemin deyişiyle benim de "hayvancıklarım" var artık evde. Yeni evimin ilk hayvancıkları.

Aslında çiçek bakamama uzmanlık alanlarımdan biridir. Bir çiçek en çabuk nasıl sarartılıp soldurulur, itina ile kurutulur merak eden varsa bu konuda tecrübelerimi paylaşmaya her zaman açığım. İşte bu yüzdendir ki eve iki dal çiçek koyayım, renk gelsin gibi heveslerim olmamıştır şimdiye kadar.

İyi de durduk yerde nerden çıktı şimdi bu heves? Valla aniden oldu ben bile anlamadım. Ben öyle boş boş bakınıyordum etrafıma. Sonra "Sen de herşeye teşekkür ediyorsun, hiç bir şey almıyorsun" diyen bir teyze vardı. Bir de menekşe sergisi rengarek, çeşit çeşit. İşte öylece bakarken birinin rengine vuruldum. Ne kırmızıydı ne pembe, kenarlarından inceden beyaz bir su geçiyor. Öyle naif, öyle güzel... Bak teyze bu sefer teşekkür etmiyorum gerçekten alıyorum dedim. Derken birdi iki oldu. Onun hikayesi ise bildiğimiz sıradan hikaye. Bozuk para çıkmadı evladım, iki tane verem düz hesap olsun...

Evet uzunca bir süre sonra ilk defa çiçeklendik bakalım. Gerçi maneviyatı yüksek bir yerden aldım. Kim bilir belki teyze ekerken onlara da üfleyivermiştir iki nefes :))

5 yorum:

  1. "Derken birdi iki oldu. Onun hikayesi ise bildiğimiz sıradan hikaye. Bozuk para çıkmadı evladım, iki tane verem düz hesap olsun.."

    Taksiye binişlerim geldi aklıma..

    Bir gün diyorum; O'na giderken taksiye binsem, taksicinin bozuk parası çık(ış)masa ve para üstü kadar daha yol gitsem, acaba nereye ulaşırım?

    Belki bir gün denerim..

    -mka-

    YanıtlaSil
  2. Biliyor musun gerçekten harika bir fikir mka.
    Hele benim gibi de yeni bir şehirdeysen gerçekten değişik bir tecrübe olabilir, kim bilir...

    YanıtlaSil
  3. iki sene önce başka bir teyzeden ben de iki çiçek alıp pencerenin önüne koymuştum. annem yazık çiçeklere sen kendine bile bakamıyorsun demişti. ilgi lazımmış bunlara arada konuşmak gerekiyormuş. genelde söz dinlerim. konuştum konuştum konuştum..şimdi kocaman oldular.. annem dedi ki çok konuşma bunlarla azdırmışsın:))

    darısı seninkilerin başına:)

    YanıtlaSil
  4. Sabıka kaydıma bir yenisini yazdırdım beceremedim Nily gene öldü çiçeklerim :(

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)