Sayfalar

12 Şubat 2009 Perşembe

Uğurlu Bir Gün

Salı sallandı, çarşambayı sel olmasa da lodos aldı. Perşembe için de bahane aradım ama ondan kaçış yokmuş “uğurlu bir günmüş”. “Perşembe günü erken lamba yakanın ölüsü kalkar. Çamaşır yıkanır, badana yapılır. Perşembe günü uğurlu bir gündür, her iş yapılır.” (*) Uğur bunun neresinde anlamadım gerçi. Sabah erken lamba yakmaya gör ne uğuru, helvanı karıyolar ardından. Yetmiyor çamaşır yıkayıp badana yapman gerekiyor. Ben şahsen uğurlu bir günde loto oynamayı tercih ederim bu ikisi yerine. Benim gibi ataları yokmuş akıl edememişler. Gerçi merak da etmedim değil şu çamaşır ve badana seçimini. Ne de olsa atalarımız nur içinde yatalarımız çok konuşurlar ama boş konuşmazlar. Acaba perşembe günü dere kenarında çamaşır yıkayan kızlar kocaya mı varıyomuş, bu kocalar da badana mı yapıyormuş? Ya da sabah erken kalkıp ölmek yerine çoğalmaya yönelik çalışmalar yapıp sonrasında da bu çalışmaların neticesi olan çamaşırları mı yıkıyorlarmış? İşte bunlar da bugünkü cevabını arayan sorularım. Neyse efenim, benim sabah erken kalkıp lambayı yakmayacağım kesin. Çamaşırlar dün yıkandı. E badanaya da ihtiyacımız yok. Ben bugün en iyisi mi gidip bir süper loto oynayayım. Hazır küçük kardeş de dün rüyasında görmüş, onu paramla döveceğimi iddia ediyormuşum. Belli mi olur diğerlerini bilemem ama belki gerçekten de uğurludur bu perşembe. 

(*) Benim gibi otu-boku, gerekli-gereksiz herşeyi merak edenler için “Halk Takvimi” hakkında bilgi: http://www.ntvmsnbc.com/news/438169.asp?cp1=1

1 yorum:

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)