Sayfalar

22 Mayıs 2020 Cuma

Sonsuz Temizlik Döngüsü - Bölüm I


Pide yapıp Nirvana'ya ulaşma çabalarım başarısızlıkla sonuçlanınca kendimi başka işlere adamak suretiyle  Corona "sonsuz temizlik döngüsünü" kırmaya karar verdim. Kararlıydım. Vileda sopasının parkeye değmediği, buharın, dezenfektan kokusunun içe çekilmediği, çamaşır makinesinin dönmediği o gün; lanetli döngünün tekerine çomağı sokacak, karantina günlerimi yeniden yazacaktım. 

Hemen  kolları sıvayıp işe koyuldum diyebilmek isterdim elbet. Olmadı yar, Vileda kovası boş durmadı ya. Ben belki toz aldım sen başka bir kafadaydın. Bilmedin yar, döngüme Mjöllnir gibi inmedin yar.

Başlayamasam da başaracağıma inanıyordum. Hem başlamak bitirmenin yarısıysa inanmak da başlamanın yarısı değil miydi? 

Bebek adımlarıyla yavaş yavaş, alıştıra alıştıra mı başlamalıydım? Kademeli geçiş mi denemeliydim?Yoksa bir çılgınlık yapıp, bugün elimi hiçbir şeye sürmüyorum, yan gelip yatıyorum radikal yaklaşımıyla döngünün dibine dinamit mi salsaydım?
 
Marketten alınan ürünlerin yine aile imecesi ile itinayla dezenfekte edilip kaldırıldığı bir cumartesi günü ilk isyan bayrağını açtım. Yettiydi gari, paketli ürünler falan hadiydi de en azından sebze ve meyveleri artık yıkamayacak, eski güzel günlerdeki gibi direkt buzdolabına kaldıracaktım. Bu asi eylemimle döngünün çarkını kıramasam da çatlatacak, yavaş yavaş içeriden çökertecektim. 

Yürü be kızım dedim, kararımı benim adama gururla deklare ettim. Adam "hımm tamam, ben yatmaya gidiyorum" dedi, gitti. İki saat kadar sonra güzellik uykusundan uyanıp geldiğinde sebze ve meyveler misler gibi yıkanmış, mutfak tezgahında kurumayı bekliyordu. Gururum önde, kararlılığım arkada bebek adımlarımla döngünün sıradaki gereklerini icra eylemek üzere mutfağı terk ettim. 

Gitmeden, evde otura otura fışkıran sanatsal yeteneğim de boşa akmasındı. Sonsuz temizlik döngümün vermiş olduğu ilhamla "Adını Coranatürmont Koydum" isimli diji-natürmort eserimi fotoğrafladım.

Adını Coranatürmont Koydum isimli eserim 


Devam Edecek...







6 yorum:

  1. Valla ben artık aldığım sebze meyva poşetlerini balkona bırakıyor, bir gün bekliyor, sonra da ihtiyacım kadarını içlerinden alıp yıkıyor, yapacağımı yapıyorum ki bir hafta geçse de bir şey olmuyor balkonda... haa havalar daha ısınınca ne olur onu da bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. @buraneros Balkon falan beni kesmez artık. Direkt marketten alıp buzdolabına tıkma kıvamının bir tık kıyısındayım. Du bakalım o gün belki bugündür. 😂😂

    YanıtlaSil
  3. Sebzeleri buhara tutmuyor olman beni hayrete düşürüyor. Ben ilk haftada yıldım olaydan, balkon da havalar ısınınca bekleme odası görevine ister istemez son verdi, Koronasız günlerindeki bara dönüştü. Balkon da haklı sonuçta; onca sebze meyve hal gibi bir görüntü. Neyse ki yeşillikleri yıkayıp kaldırma rutinim eskiden beri vardı. Ona devam ama domates, biber, vb zamanını beklemeli.

    YanıtlaSil
  4. @evren dün bi çılgınlık yapıp kuşkonmazları kağıt havluya sarıp yıkamadan kaldırdım hemşire. Bi tek onları ama. 😂😂 Olucam olucam çok yakın, kutumda büyük hissediyorum. 🤪

    YanıtlaSil
  5. sonsuz temizlik döngüsü başlıgı tuttum valla başarılar dilerim kardeşim

    YanıtlaSil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)