Sayfalar

8 Temmuz 2023 Cumartesi

Bu Dünyadan Bir Serpil Geçti...

Ama ne Serpil... Kadıköy'ün çılgın kızı, İstanbul yıllarımın gülen yüzü, Kozmik ablam, Pictionary ortağım, paskalya çöreği severler kulübü başkanım, elmalı turtaya yeni ve eşsiz yaklaşımlar üstadı, oyalı da yazma bir kadına nasıl da yakışır uzmanı, Amazon savaşçısı, muzip, çatlak, bir tatlı serseri ruh... 

Artık taşıyamadığında yorgun bedenini, kuş olup uçtu gitti dün aramızdan. Yemyeşil bir dut ağacının altında vedalaştık bugün, bir sonraki karşılaşma vaktimize kadar. Bilirim, vardı bu hayatta yollarımızın kozmik bir kesişme nedeni ve yine arar bulur ruhlarımız birbirini.  Tembel tombul bir panda olmak onun da hoşuna gider bence bir sonrakinde ve Küba sahillerinde çılgınca dans etmek nirvana seyahatimizde.


2000'lerin başında, yirmilerinin sonuna yaklaşmış iki yaşlı ruhtuk biz sevgili hemşirem Evren'le ve yaşımız kadar yaşanmışlıkları olan gencecik bir ruhtu Serpilimiz yollarımız onunla ilk kesiştiğinde. Evren'in kozmik annesi, benim kozmik ablam olmasından başka ne açıklayabilir ki aradaki bu kadar yaş farkına rağmen böylesi derin ve keyifli bir dostluğu? 

Ne çok güzel anı, ne çok kahkaha var adının arkasına sıralanan. Sayfalar dolusu yazabilsem keşke de işte boğazımda kocaman bir düğüm. Biz çok ama çok sevdik be güzel ablam seni. Nurlarda uyuyasın, yattığın yer incitmesin...


18 yorum:

  1. İstanbul senin için ne deseler, aşk derim. Neyi değiştirmezsin deseler Sepolu yılları derim. Sepom... Kozmik annem. En derin aşk acımda da en güçlü kahkahamda da hep yanımda olan bilge kişilik.
    "Ethem dede Ethem dede gömleği keten dede, Serpilimi kaybettim, bul getir, 10 göbek senin için atam dede."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Evrenim, o sizin küçücük eve, hele o mutfağına ne kahkahalar, ne anılar sığdırdık. İyi ki kesişmiş o yollar, iyi ki <3. Bir yerlerden bakıp muzip muzip gülüyordur o bize. "Salak çocuklarım buradayım ya işte" diyordur ışıklar içinde.

      Sil
  2. Başınız sağolsun ikinizin de... ardından böyle güzel cümleler yazılması her kula da nasip olmaz elbette... sizleri tanıdığıma göre o kalbi de bildim demektir... ışıklar içinde uyusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Buraneros. Öyle taze ki herşey daha bu satırları zar zor yazabildim. Kelimelerin efendisi hemşirem bir dile gelse, yazsa bir de ondan dinlesen hele...

      Sil
  3. Ne güzel izler bırakmış, ne kadar güzel anmışsınız siz de... <3 ruhu huzur bulsun....

    YanıtlaSil
  4. Başınız sağ olsun

    YanıtlaSil
  5. çok üzüldüm, başınız sağolsun...sabır diliyorum arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. İyi insanlar iyi anılar bırakıyorlar. Mekânı cennet olsun Serpil Hanım'ın. Başınız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  7. Böyle güzel anılmak gittiği yerde onu da mutlu eder inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh öyle bir kalpti ki giden; her yerde mutlu olur, ışık olur bilirim <3

      Sil
  8. Başınız sağ olsun, sevenlerine sabırlar dilerim.
    Bazı kayıplar daha derinden yaralıyor, sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmışım bu yorumunu kusura bakma. Çok teşekkürler sevgili Ekmekçikız. <3 Öyle oluyor gerçekten de.

      Sil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)