Sayfalar

23 Aralık 2021 Perşembe

İki Kedi, Bir Ağaç

Tanıştırayım: 

Bu Köpük Kız


4 yaşında, narin mi narin bir Rumen prensesi. 

Bu Yuki Oğlan


9 aylık, genç irisi, halis mulis, safkan, deli fişek Anadolu delikanlısı.

Bu da yılbaşı ağacı


3 yaşında, 2022 model, Küçük Ergen tarafından bizzat kurulup, özene bözene süslenmiş. 

***

Muhtemel sonuçların telafi edilebilecek ve sinir sistemimi yıpratmayacak çıktılar olduğu durumlarda yaşayarak öğrenme modelini benimsemiş bir ebeveyn olarak "tamam" dedim Christmas kültüründe büyümüş, yılbaşı ve ağaç süsleme sevdalısı Küçük Ergenime; "ağacını kurabilirsin. Lakin ortamda Yuki varken ayakta kalma süresi için en fazla yarım saat veriyorum ben kendisine, üzeri her türlü bonus. Bu gerçekle işe koyul ki sonra çok üzülme."

Ben tüm malzemeleri çıkarıp koydum önüne, o yılbaşı müzikleri ile ortama ince ayar verdi. Kediler kapının ardına kondu, işe koyuldu.  Sevdiği, hazır alınmış süsler önde, hoşuna gitmeyen ve yıllar yılı okulda yapılmış el yapımı süsler arkada olacak şekilde ağacını süsledi. Işıkları takıldı ve eserini görmek için heyecanla bekleyen aile büyükleri için fotoğraflandı.

Sıra geldi kediler ile tanıştırmaya ama tecrübeyle sabit ki ikisini ortama aynı anda almak biraz ekstrem doz tehlike  içeriyor. Zira kendileri sürekli şu şekil, Tom ve Jerry'nin iki kedili versiyonu şeklinde takılıyorlar evde:

Düşman kardeşler, gece yatağa kimin geleceğini
belirlemek için taht mücadelesinde

İlk olarak tüm zerafetiyle, süzüle süzüle Köpük girdi içeri. Ortamdaki yabancı cismi algılaması uzun sürmedi, usulca yanaştı ağaca. Ailemize katıldığından beri üçüncü ağaçtı bu tanıştığı. Ortodoks Hristiyan kökenli Rumen prensesi kızımız kendisini şöyle bir koklayıp, bir pati dahi sürmeden çekildi köşesine.

"Açalım kapıyı, bakalım gelecek mi?" diyor Sinan Çetin, beynimin kıvrımlarında Gülpembe Film Gibi versiyonu gerilimi eşliğinde...

Kapı ikinci defa, bu kez Yuki için açıldı. Toroman delikanlı zaten dışarıda, hemen kapının önünde bekliyor. Arada sürgülü kapıya kafa atma suretiyle de şansını deniyor. Mutfak kapısını bu yöntemle açıyor ama salonda neyse ki başarıya ulaşamadı henüz. Bunlar bir şeyler karıştırıyorlar içeride ama beni almıyorlar, şimdi yaktım çıralarını bakışıyla paldır küldür daldı içeriye kapı açılır açılmaz.

Onun da ortamdaki bu parıltılı yabancı cismi keşfetmesi de kendisine ilişkin tahminlerin neredeyse doğru çıkması da pek uzun sürmedi. İlk yılbaşı ağacını deneyimleyen bitirim delikanlı adeta bir AVM ağacına yükselen teyze çıktı. En alt dallardaki toplara kum torbası muamelesi çekmeler, bir pati darbesiyle indirdiğini ağzında bütün salonu dolaştırıp, yuvarlananın peşinde koşturmalar, geri dönüp hepsini baştan almalar.

Baktık arkadaşı sakinleştirmek mümkün değil, ağacın başına gelecekler konusunda kendimizi zaten hazırlamışız ama bir de belalı komşu teyze var alt katta. Onunla durduk yere başımız belaya girmesin diye elemana yine kapının arkasını gösterdik.

Biz kapıyı kapattık kapamaya ama o fırsatını her yakaladığında Bizans surlarına sefere giden Battal Gazi gibi önce salona, sonra ağaca dalmaya devam etti.

Tanıştırayım. Ağacı... Yılbaşı Ağacı...


5 günlük, organize Yuki atakları mağduru, çıplak kalsa da üçte ikisi yıkılmadı hala ayakta gerisi. 


Güncelleme:

Beşinci günün akşamında deli fişek Yuki salonun sürgülü kapısını da açabilmeyi başardı ve Şehr-i Salon nihayet düştü. Altıncı günün şafağında zavallı ağaççık boylu boyunca yerdeydi. Kendisini  yeni ataklardan daha fazla etkilenmemesi için süslerinden arındırıp, 31 Aralık gecesi şansımızı bir kez daha denemek üzere, başka bir odaya kaldırdık. 


"Ağaç süsünün ölmeden önce gördüğü son şey"*
Bette Midler dün gece Twitter'da paylaşmış. Denk gelmelerde bugün diyerek buraya iliştirdim.
Eyyy adı batasıca feeeyyysssbuuuk, eyyy bi de tabii ki bilogııırrr, yok izinsiz foto kullanmışın, yok spamsin falan demeyesiniz. Kaynağım kendisidir. Bes rigars:))
 

22 yorum:

  1. Benim bildiğim Yuki o üst dallara sırıksız atlama marifeti ile zıplama rekoru kırarak ulaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha salonun sürgülü kapısını da açmayı başardı namussuz. Tepedeki yıldızın yerinde bulursam bir gün hiç şaşırmayacağım. :))

      Sil
  2. Yuki'nin verdiği pozdan, yılbaşı ağacına yapacakları az çok kestirmek zor değildi:) Nitekim son fotoğrafta bunu kanıtlamış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukimiz hem cin gibi akıllı hem de gençlik çılgınlığı ve enerjisi var üzerinde. Öyle tatlı tatlı yapıyor ki yaramazlıklarını kızamıyoruz da. :))

      Sil
  3. İki ağaç arasındaki farkı bulunuz yarışmasını Yuki kazanmış şimdilik. :))
    Fakat, ağaç da iyi direniyor, aferin ona. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vegas'ta kasa bizde hep Yuki kazanıyor. Çok bitirim bi zibidi kendileri. :))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Bu daha hiçbir şeymiş. Sanki bu yazıyı yazmamı beklemiş küçük efe. Altıncı günün şafağında yerdeydi ağaççık. Kendisini süslerinden arındırıp, 31'ine kadar kapalı bir odada dinlenmeye aldık. :)

      Sil
  5. köpük kız çok masum :) yuki o ağacı yer :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuki sadece ağacı yese yine iyi. Evde ne var ne yok kemiren kedi görünümlü bir köpek yavrusu kendisi. Tuvalet kağıdı, her türlü karton kutu ve kağıt ile telefon kulaklığı ise favorileri. :)

      Sil
  6. bizim miço da köpük gibi hiç muhatap olmaz yılbaşı ağacıyla ama yuki'nin pozu ne yapacağını ele verecek kadar bitirim bir poz zaten :) olsun neticede yılbaşı ağacı süsleme etkinliği tamamlanmış ki önemli olan da bu bence. ağaç artık yuki'nin hakkı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkını da inan sonuna kadar kullandı. Yetmedi şimdi saklamaya çalıştığım süsleri bulup çıkarıyor ha bire, onlarla koşuşturuyor evin içinde deli bozuk. :))

      Sil
  7. öyle pismanım ki benim binoche'u ortodoks hristiyan olarak yetiştirmediğim için. 8. yılımız binoche hanımla ve ondan önce her yıl kurulan yılbaşı agacımız 8 yıldır balkondaki ıvır zıvır dolabında ağlıyor her yılbaşında. şimdi sizin ağacın son hali ilham verdi yalnız bana, acaba sadece ağacı kurarak başlasam mı bu yıldan. her yıl bir şey ekleye ekleye belki? Hı? olabilir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız Binoche Hanımın ismi ne kadar güzelmiş. <3 Bu kedi milleti karakteriyle geliyor, yaşı kaç olursa olsun daha da zırnık değişmiyor. Yine de denemekte hiç sakınca yok bence. Kedilikte Yoda seviyesine yükselmiş hem, onun da hakkı bir yılbaşı ağacı. Sonuç her türlü eğlenceli oluyor. :))

      Sil
  8. Tanıştığımıza memnun oldum efenim:))) Ağaç da pek bir güzel olmuş. Görür görmez başına gelecekleri anlasam da tam hayal edememişim. Gülmekten öldüm bittim. Döndüm en baştan yine yeniden okudum, bu kez daha beter güldüm. Sen çok yaşa can komşucum. Hafta sonu dopingi oldu yazı bana:))) Görüntüler hep gözümün önünde olacak:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Zeugmacım, ağacın
      o eski haliiiindeen eser yok şimdiiii
      Yuki ataklarından yorgun bitap şimdiii
      Bak sevgili ağacımızın çilesinden de #içindenşarkısözügeçen bir yazı daha çıkacak sanki biraz zorlasam. :))
      Kedilerle olunca böyle oluyor, garibim yine iyi dayandı bence.:)) Mutlu pazarlar.

      Sil
    2. Olsun bea. Feda olsun:)) Yine en baştan baktım, yine güldüm:)) Yupi'nin pozuna baksana. Maşallah prens gibi çıkmış.
      Dün akşam benzer bir tweet düştü önüme. Bu patişliler dünyanın her tarafında böyle galiba. Linki de aldım geldim. Bakalım görünür inşallah. Buradaki kedi daha yaramaz ama bir o kadar da tatlı:))

      https://twitter.com/AlpSirman/status/1474671532605595651

      Sil
    3. Çok tatlışmış. <3 Bizimki de aynen bu şekil indiriverdi ne bulduysa ağaçta. :))

      Sil
  9. hahaha muhteşem, 31'i için bol şans!
    sanırım eski yıllardaki gibi tepetaklak tavana asmak daha yerinde bir çözüm olabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, o şansa çok ihtiyacımız olacak, görünen. :))) 31'i gecesi için kendisine full pansiyon, ultra herşey dahil bir Küçük Ergen odası rezervasyonu için mekan sahibiyle görüşmelerimiz devam etmekte. "Benim odam mı, aslaaa, herşeyi dağıtıp parçalıyor sonra" diyor K.E. ama ağacından da taviz vermek istemiyor bir yandan. :))
      Kötü köpek Marley'in kedi reenkarnasyonu ile tavana asılan ağaç bile zor sanki. Salondaki avize için şansını epey zorladı, mazallah ona da uçmaya çalışabilir. :))

      Sil
  10. :) O kadar tatlış bir yazı olmuş ki ve çok güldüm okurken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Mutlu, bol kahkahalı seneler. :))

      Sil

Etiketler

#100.Yıl #29Ekim (1) #ağacımadokunma (1) #AilemizinGurusu (1) #anılar (7) #ArtRecreation (1) #ayrıyazılır (1) #bavulculuk (2) #benimadam (2) #BigSis (1) #bing #ai (1) #Caillou (1) #canımbabam (1) #coronatürmort (1) #Covid19Günceleri (3) #Dark (2) #dikkateksikliğisendromu (4) #doğruyazınkardeeeşim (1) #doğumgünü (3) #GameofThrones (4) #GeorgeR.R.Martin (5) #göçebe (6) #göçmenkadınlar (1) #gurbetçilik (7) #hemşire (1) #hemşirelik (6) #Hıdırellez (2) #içindenalmanyageçenyazılar (5) #İçindenAlmanyageçenyazılar (3) #içindenciddiyetgeçenyazılar (18) #içindenfilmgeçenyazılar (2) #içindenhüzüngeçenyazılar (1) #içindenistanbulgeçenyazılar (4) #içindenizmirgeçenyazılar (7) #İçindenMatrixGeçenyazılar (14) #içindenmizahgeçenyazılar (69) #içindenmutlulukgeçenyazılar (6) #içindenromanyageçenyazılar (2) #içindenşarkısözügeçenyazılar (31) #içindenşiirgeçenyazılar (17) #ileridönüşüm (2) #kafamaneredenesersekuşağı (5) #karantinahalleri (3) #Kayu (1) #kedigünlükleri (4) #kendimenotlar (8) #kim-olduğunu-bilirsin-sen (5) #küçükbirader (2) #küçükergen (9) #küçükkankam (7) #küçükördek (20) #lakap (1) #lost (1) #Marduk (2) #mercekbulut (1) #mim (10) #mindfulness (1) #mutluluk (2) #mylittlefeltstuff (4) #özürdilerimsezenaksu (1) #RIP (11) #seçmesaçmalar (1) #sevgiligünlük (1) #sevgililergünü (2) #SeziKalkavan (1) #soneryalçınlütfenbanakızma (1) #sonhavabükücü (2) #sonsuztemizlikdöngüsü (5) #şaşkın (41) #ŞaşkınınADHDGünlüğü (7) #ŞaşkınınAÖFmaceraları (10) #ŞaşkınınBayramÇelıncı (4) #şaşkınınsevgililergünüdileği (3) #şaşkınjunior (1) #şaşkınmutfakta (6) #tatil (1) #telekom (1) #uykusuzluk (1) #ValideSultan (18) #vallahidebunlarhepmizah (1) #yapayzeka (1) ArtRecreation (1)